Academische Reizen

Academische Reizen biedt al ruim vijftig jaar een breed scala aan culturele reizen op het gebied van o.a. kunst, geschiedenis, archeologie en muziek. Centraal hierbij staat de wetenschappelijke reisbegeleiding: zorgvuldig gekozen vakspecialisten met uitzonderlijke kennis en ervaring. Een gedegen organisatie en optimaal comfort onderweg spreken bij ons vanzelf.

Luzern

onder leiding van

dr. Eveline Nikkels

Luzern biedt dit jaar in de nazomer een festival met als thema ‘Joy’. Wij kozen voor een programma met beroemde orkesten: The London Symphony Orchestra en de Staatskapelle Dresden. Zij vertolken werken van onder meer Ludwig van Beethoven, Richard Strauss en Gustav Mahler. Overdag genieten we van de heerlijke stad aan het Vierwoudstedenmeer.

5 dagen muziekreis

Vertrek op 7 september 2020

€ 2.275 p.p.

Verona

onder leiding van

Erna Metdepenninghen

Een heerlijke manier om de zomer af te sluiten is een bezoek aan het beroemde operafestival in de legendarische Arena van Verona in ‘la bella Italia’! Hier zijn de mooiste stemmen van het ogenblik te beluisteren in indrukwekkende ensceneringen. We bieden u een programma met drie populaire opera’s van Giuseppe Verdi: La traviata, Nabucco en Aida. U kunt zelf bepalen welke opera’s u gaat beleven vanuit het uiterst comfortabele logement in het centrum van Verona.

5 dagen muziekreis

Vertrek op 26 augustus 2020

va. € 1.425 p.p.

Santiago de Compostela

onder l an

drs. Herman Holtmaat

Eeuwenoud zijn de wegen naar Santiago de Compostela, alwaar volgens de legende het graf van apostel Jacobus zou liggen. Duizenden pelgrims en honderden bouwmeesters en kunstenaars maakten die wegen tot wat ze nu zijn: kunst- en cultuurroutes bij uitstek. Dat geldt voor de Camino Frances, van de Pyreneeën naar het verre Galicië, in 1987 door de Raad van Europa tot Europese cultuurroute uitgeroepen en opgenomen op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Dat geldt ook voor de Ruta de Finisterra en de Ruta Portuges: ook zij hebben hun bekoorlijkheden. Onze reis voert u langs hoogtepunten van deze drie camino’s.

9 dagen kunstreis

Vertrek op 13 september 2020

€ 2.095 p.p.

Cruise op de Wolga

onder leiding van drs. Lika Smirnova

Van Sint-Petersburg naar Moskou reizen we niet over de drukke snelweg, maar over schilderachtige rivieren per comfortabel schip. We bezoeken naast de belangrijkste bezienswaardigheden in deze twee grote steden met hun turbulente geschiedenis, tevens de kleine, aan de oevers van de Wolga gelegen stadjes met hun eigen historisch verleden. Ons varend hotel is het comfortabele riviercruiseschip 'Igor Stravinsky’. Onze buitenhutten beschikken over een koelkastje, airconditioning en een eigen douchecabine met toilet.

11 dagen bootreis

Vertrekgarantie op 20 september 2020

€ 2.595 p.p.

Grieks-Romeins Zuidwest-Turkije

onder leiding van

prof. dr. Fik J.A.M. Meijer

Het zuidwesten van Turkije staat centraal in deze reis. We volgen gedeeltelijk de route van Paulus en doen enkele plaatsen aan die hij heeft bezocht. Ons startpunt is Antalya en het eindpunt ligt in de Grieks-Romeinse steden in de omgeving van Efeze. Hier kreeg het vroege christendom gestalte en wordt de confrontatie tussen die nieuwe religie en het veelgodendom van de Grieken en de Romeinen zichtbaar.

11 dagen cultuurreis

Vertrekgarantie op 26 september 2020

€ 2.275 p.p.

Trieste, Rijeka en Ljubljana

Onder leiding van drs. Hettie Peterse

De Italiaanse stad Trieste herinnert aan de welvarende periode van de Habs​burgers en is nog altijd een belangrijk cultureel centrum. Vanuit ​deze standplaats bezoeken we de ​Kroatische havenstad Rijeka, in 2020 ​culturele hoofdstad van Europa, het ​schiereiland Istrië en de fraaie, Sloveense hoofdstad Ljubljana.

8 dagen kunstreis

Vertrekgarantie op 12 september 2020

€ 1.695 p.p.

Athene, de Peloponnesos en Delfi

Onder leiding van dr. Henk W. Singor

De grote monumenten van de Griekse beschaving spreken nog altijd tot de verbeelding. Tijdens onze nazomerreis door het hart van het Oude Griekenland genieten we van de vele hoogtepunten van de Griekse cultuur: van de Myceense- en klassieke tijd tot de Byzantijnse periode. Op vijf plaatsen overnachten we steeds tweemaal in eersteklas hotels.

11 dagen cultuurreis Vertrekgarantie op 28 september 2020

€ 2.250 p.p.

www.academischereizen.nl 020-589 29 40