ExperienceCulture

Beleef cultuur op het hoogste niveau. U kunt een culturele reis laten personaliseren of een culturele privéreis naar wens laten samenstellen door onze reisspecialisten. Sommige belevenissen hebben zo’n exclusief karakter dat ze op individuele basis niet mogelijk zijn. In dat geval bevindt u zich in een select gezelschap van gelijkgestemde liefhebbers.

Musea aan de Côte d’Azur

De rijkdom van de Franse zuidkust uit zich niet alleen in een mondaine levensstijl. De musea in Nice tonen een grote variatie aan kunst. Zo beschikt het Musée Marc Chagall onder meer over een collectie van 17 religieuze werken die de begaafde schilder zelf samenstelde in zijn testament. Aanvullend staan de kunstverzamelingen van Matisse, Picasso en Léger op het programma. Daarnaast zijn bezoeken aan locaties waar deze kunstenaars een stempel op drukten, zoals de door Matisse gedecoreerde Chapelle du Rosaire de Vence, waardevolle programmaonderdelen.

6 dagen kunstreis inclusief KLM vliegreis

Vertrek 23 september 2020

Reissom va € 3.245 p.p. bij 2 personen

Paleizen en tuinen in Lissabon en omgeving

Tijdens expedities in opdracht van Hendrik de Zeevaarder en Emanuel I ontdekten de Portugezen gedurende de 15e en 16e eeuw alle uithoeken van de wereld, van Kaap de Goed Hoop tot India en Brazilië. De ontdekkingen vormden de aanzet tot een overzees rijk en handelsimperium en luidden een tijd van voorspoed en ongekende rijkdom in. Nergens reflecteert deze weelde van weleer beter dan in de pracht en praal van Lissabon en omgeving. Deze reis leidt u langs de schitterendste paleizen, kastelen en weelderige parken en tuinen van Lissabon, gelegen aan de breed stromende Taag, naar de rust van Sintra, waar de adel van Portugal in hun zomerpaleizen ontsnapte aan de drukte van de stad. Met verblijf in voormalige 18e- en 19e-eeuwse paleizen treedt u gedurende deze reis in hun voetsporen.

6 dagen cultuurreis inclusief KLM vliegreis Vertrek 6 november 2020

Reissom va € 2.995 p.p. bij 2 personen

Ontdek de
ziel van Siberié

In Krasnojarsk, het voormalig centrum van de Siberische kozakken, gaat u aan boord van het vijfsterrenschip MS Maxim Gorky voor een bijzondere ontdekkingsreis langs de oevers van de Jenisej. Via de wateren van de alsmaar breder wordende rivier doorkruist u het Siberische achterland en maakt u kennis met de lokale bevolking, hun gebruiken, tradities en erfgoed. Wandel door de nauwe straatjes van Jenisejsk langs koopmans-

huizen en kloosters, verken het oude Rusland in het geïsoleerde dorpje Nikulino en laat u vorstelijk verwelkomen in Galanino.


12 dagen bootreis inclusief vliegreis

Vertrekgarantie 23 september 2020 Reissom va € 7.695 p.p. bij 2 personen


11 dagen bootreis inclusief vliegreis

Vertrekgarantie 3 oktober 2020

Reissom va € 6.495 p.p. bij 2 personen

Styriarte festival in Graz

In 1985 begonnen als een initiatief om dirigent Nikolaus Harnoncourt, oprichter van het ensemble Concentus Musicus Wien, meer aan zijn thuisstad Graz te binden vindt inmiddels iedere zomer het klassieke muziekfestival Styriarte plaats in de hoofdstad van de deelstaat Stiermarken (Styria). In 2020 geeft de Styriartezich over aan muzikale onthullingen van de nacht, geïnspireerd door de opera "De geschenken van de nacht" van Johann Joseph Fux. Tijdens deze reis worden meerdere voorstellingen bijgewoond. Gedurende de dag verkenning van verschillende landhuizen en (kunst-)musea die de regio rijk is zoals Schloss Eggenberg,Schloss Stainz en de Alte- & Neue Galerie.


5 dagen cultuurreis inclusief vliegreis met KLM

Vertrek 16 juli 2020

Reissom vanaf € 2.495

Het stijlvolle Engelse landleven

Tijdens deze bijzondere zomerreis naar de graafschappen Kent, East-Sussex en Surrey verkennen we typisch Engelse ‘country estates’. Daarbij ervaart u privileges van aristocratische grootgrondbezitters. We bezoeken een reeks bijzondere landhuizen, waaronder Chartwell, het geliefde huis van Sir Winston Churchill, en Polesden Lacey, waar koningin Elizabeth ‘The Queen Mother’ haar huwelijksreis doorbracht. Onze standplaats is het historische Hever Castle, waar Anna Boleyn, de tweede vrouw van Hendrik VIII, opgroeide. Hoogtepunt van de reis is een speciaal bezoek aan het befaamde operafestival van Glyndebourne, waar we één van de bijzondere producties bijwonen.


4-dagen cultuurreis, op aanvraag


Groenland: Nature Calling!

Reis met WNF onderzoeker Gert Polet naar een exclusieve, arctische wereld waar slechts weinig reizigers voet aan wal zetten. Vanuit Reykjavik, vertrekt u met een ijsversterkt, uiterst comfortabel expeditieschip naar Groenland. Tot de unieke ervaringen horen een bezoek aan de vissersnederzetting Ittoqqortoormiit en zodiactochten door het immense fjordensysteem van de Scoresby Sund. Onderweg zijn walvissen, dolfijnen en zeevogels, waaronder jan-van-genten, drieteenmeeuwen en stormvogels, waar te nemen. Zodra de zon onder is, heeft u zelfs kans het Noorderlicht waar te nemen. Aanvullend verzorgen internationale biologen/gidsen aan boord lezingen over de flora, fauna, geologie, geschiedenis van de Noordpoolexpedities en andere aan het poolgebied gerelateerde onderwerpen

11 dagen expeditiecruise | Vertrekgarantie 15 september 2020

Reissom vanaf € 5.695 p.p. o.b.v. 3-persoonshut

www.experienceculture.nl 073-584 20 64