Marco Polo Reizen

Marco Polo Reizen biedt arrangementen met een cultureel tintje voor reizigers die graag iets toevoegen aan hun verblijf. Accommodatie en vervoer maken standaard onderdeel uit van het programma voor het hele reisgezelschap.  Aanvullend vinden er gezamenlijke, culturele excursies plaats zoals bijvoorbeeld bezoek aan musea, een stadsrondleiding of een lezing door een deskundige. Deze gezamenlijke momenten bieden meer achtergrondinformatie over de lokale cultuur, kunst en/of geschiedenis. Marco Polo Reizen geeft de excursies meerwaarde door de inzet van gidsen en sprekers die over unieke expertise beschikken over het specifieke onderwerp. Naast deze activiteiten is er ruimte om de dagen naar eigen invulling door te brengen. Marco Polo Reizen biedt mede daarom een goede prijskwaliteitverhouding. 

Iconen van het Russische Rijk

Ontdek o.l.v. Nederlandssprekende lokale reisleiding de metropolen Moskou en Sint-Petersburg, met als hoogtepunten het Rode Plein, het Kremlin en de Hermitage.

Vertrekdata in:

juli, augustus, september, oktober.

Prijs vanaf € 995,- p.p.

Twee eeuwen lang was Sint-Petersburg de hoofdstad van Rusland. Na de Russische Revolutie van 1917 kwam het Tsarentijdperk tot een einde en riep Lenin Moskou tot hoofdstad van de Sovjet-Unie uit. Ook na de val van dit communistische rijk huist de macht van Rusland nog altijd in het Moskouse Kremlin. Zowel de oude als nieuwe hoofdstad van Rusland worden gekenmerkt door een bewogen geschiedenis.
Sint-Petersburg, toneel van opstanden en revoluties, kreeg het zwaar te verduren in de Tweede Wereldoorlog, toen meer dan miljoen mensen omkwamen tijdens een duizend dagen durend beleg. Moskou werd al veel eerder verwoest: tijdens Napoleons bezetting in 1812 legde een verwoestende brand driekwart van de stad in de as. Ironisch genoeg ontstond hierdoor ruimte en kon de stad fraai herbouwd worden met villa’s en het Bolsjoi-theater.

Toch laten beide steden een verpletterende indruk achter en tonen de imposante monumenten en musea ze waartoe kunst en geschiedenis in staatzijn. In Moskou, de dynamische handelsmetropool met zijn middeleeuwse, Stalinistische en hypermoderne uiterlijk, pronken handelscentra als Moscow City met een skyline die met die van Manhattan kan wedijveren. In de voormaligeTsarenresidentie Sint-Petersburg met zijn klassieke paleizen en grachten schitteren de kunstschatten uit het verleden als nooit te voren. Bijvoorbeeld in het Staatsmuseum de Hermitage,voor welk zelfs het uitgestrekte Winterpaleis niet voldoende ruimte biedt om alle collecties de ruimte te bieden die zij verdienen. Zo steken beide steden elkaar nog immer op eigen wijze naar de kroon, met de neutrale toeschouwer als winnaar.

www.marcopoloreizen.nl 073-584 20 64