programma

Dag 1, zaterdag 2 oktober 2021

Per rechtstreekse KLM-vlucht van Amsterdam naar Lissabon. Na aankomst privétransfer naar ons vijf-sterren onderkomen in het hart van de Alentejo, Herdade da Malhadinha Nova. Daar de namiddag ter vrije besteding op het landgoed, prachtig gesitueerd op 450 hectare typisch Alentejaans landschap, omgeven door wijngaarden en karakteristieke kurkbomen, en overnachting.

Dag 2, zondag 3 oktober 2021

Vandaag staat in het teken van twee gerenommeerde wijnhuizen in de nabijheid van Albernoa, Herdade dos Grous en dat van Herdade da Malhadinha Nova zelf. Na het ontbijt vertrek naar Herdade dos Grous waar met veel passie en toewijding herhaaldelijk bekroonde premium wijnen worden geproduceerd. Tijdens het bezoek degustatie waarbij gelegenheid om drie van deze wijnen te proberen. Aansluitend genieten we een drie-gangen lunch met panoramisch uitzicht over het landgoed en producten van eigen kweek. Vervolgens terug naar Herdade da Maladinha Nova alwaar rondleiding door het wijngoed afgesloten met een proeverij. De avond ter vrije besteding.

Dag 3, maandag 4 oktober 2021

Na het ontbijt vertrek naar UNESCO-stad Évora, waar tijdens een stadswandeling onder meer bezoek aan de St. Franciscuskerk met een uniek ossuarium. Vervolg van de route via het Giraldo-plein waar ooit de Inquisitie haar hoofdkwartier had langs andere bezienswaardigheden als de oude Romeinse tempel en gotische kathedraal. Na gelegenheid tot lunch in het historisch centrum bezoek aan Cartuxa waar we het voorrecht hebben de kelders van Quinta de Valbom te bezoeken en enkele wijnen van de Eugenio de Almeida Foundation te proeven begeleidt door enkele regionale producten. Vervolgens terugkeer naar Évora waar overnachting in hotel Mar de Ar Aqueduto in het voormalige 16e-eeuwse Sepulvedapaleis. Tijdens de renovatie zijn de kapel, het gewelfde plafond en drie ramen in de voorgevel in de originele Manuelijnse stijl prachtig bewaard gebleven. De avond ter vrije besteding.

Dag 4, dinsdag 5 oktober 2021

Dagexcursie naar Vila Viçosa en Elvas. En route bezoek aan een kurkfabriek waar het gehele proces van boom tot eindproduct wordt toegelicht, van tappen, drogen, koken en selectie tot gebruik in diverse industrieën van dit diverse materiaal. In Vila Viçosa bezoek aan het Paço Ducal, de laatste residentie van de Portugese monarchie. Na gelegenheid tot lunch bezoek aan Elvas, de grootste vestingsstad van Portugal met, volgens UNESCO, het grootste gebastioneerde vestingstelsel ter wereld. Vervolgens terug naar Évora, alwaar overnachting.

Dag 5, woensdag 6 oktober 2021

Na het ontbijt verruilen we Évora voor het exclusieve toevluchtsoord van L’AND Vineyards, dat de moderne architectuur en interieurs van Marcio Kogan en kunst van Michael Biberstein combineert met de natuurlijke schoonheid en rust van het Alentejaanse landschap. De middag ter vrije besteding, bijvoorbeeld voor een ontspannen wijntherapie. ‘s Avonds verkenning van de lokale cultuur en gastronomie tijdens een kook workshop onder het genot van gerenommeerde Alentejaanse wijnen.

Dag 6, donderdag 7 oktober 2021

Uitstapje naar het gefortificeerde dorp Monsaraz, lokaal ook bekend als Ninho das Águias of het Adelaarsnest. Vervolgens bezoek aan het landgoed Herdade do Esporão waar niet alleen aandacht voor wijn- maar ook de olijfolieproductie. Na een driegangenlunch terugkeer naar het hotel, waar de rest van de middag ter vrije besteding. In de avond driegangen afscheidsdiner in het met een Michelin ster bekroonde hotel-restaurant.

Dag 7, vrijdag 8 oktober 2021

Na het ontbijt privétransfer naar de luchthaven van Lissabon voor retourvlucht naar Amsterdam.

N.B. Programmavolgorde & -onderdelen onder voorbehoud van wijzigingen.

Data & prijzen

Vertrekdatum zaterdag 2 oktober 2021

Reissom v.a. € 3.195,- per persoon

In kleinschalig Nederlands gezelschap

Inbegrepen

- Rechtstreekse vluchten per KLM Amsterdam – Lissabon v.v. - Luchthavenbelastingen - 1 stuks ruimbagage - Gastronomische ervaringen conform programma - Vervoer en excursies conform programma inclusief entrees - Lokale Engelssprekende gidsen - Verblijf in zorgvuldig geselecteerde 5-sterren hotels o.b.v. logies & ontbijt: Herdade da Malhadinha Nova Hotel M’ar de Ar Aqueduto L’AND Vineyards

Niet inbegrepen

- Overige maaltijden - Uitgaven van persoonlijke aard - Reis- en/of annuleringsverzekeringen - Reserveringskosten €25,- per boeking - Calamiteitenfonds €2,50 per reservering

ExperienceCulture

Postbus 4029

5203 GA 's-Hertogenbosch

073-5482064