SeaDream 1 & 2


maximaal 112 passagiers

De SeaDream Yacht Club hanteert de slogan ‘It’s Yachting, not cruinsing’ en hiermee neemt men direct de eventuele associatie met massale cruiseschepen weg. Hun routes concentreren zich met name op het Caribisch gebied, maar ook de Europese wateren zijn voor hen bekend terrein. De kleinschalige cruiseschepen SeaDream 1 & 2 bieden plaats aan maximaal 112 passagiers. Een intieme setting met veel persoonlijke aandacht is het prettige gevolg, maar een ander bijkomend voordeel is dat de schepen door hun bescheiden omvang op afgelegen plekken kunnen komen waar het voor grote schepen te ondiep is. Er wordt een uitgebreide all-inclusive formule gehanteerd die u kennis laat maken met beproefde recepten en gewaagde creaties.

Route: Lissabon - Barcelona via Marokko Het gros van het door SeaDream aangeboden cruises heeft een reisduur van 7 dagen. Deze relatief korte cruises concentreren zich op een specifiek gebied binnen de Caribbean of Europa. Langere varianten van 13 dagen zijn eveneens mogelijk en voeren u van Europa naar de Caribbean of omgekeerd. De Seadream 1 en 2 zijn identiek aan elkaar. Een verschil dat we kunnen optekenen, is dat de Seadream 1 naast 7- en 13-daagse cruises ook 11-daagse cruises aanbiedt. Een voorbeeld hiervan is de cruise die vanuit Lissabon via Marokko naar Barcelona vaart.

Daarnaast ligt de focus bij SeaDream 2 meer op de ‘zeedagen’. Als passagier van een cruise met SeaDream 2 gaat u maximaal driemaal aan land, waar cruises met SeaDream 1 gemiddeld zo’n 10 keer per cruise aanmeren.

Sea Cloud II

(96 passagiers) Het majestueuze schip Sea Cloud 2 combineert de nostalgie en elegantie van een traditioneel schip met het comfort en de moderne elementen van een hedendaags cruiseschip. Met maximaal 96 passagiers aan boord zal uw ervaring meer dan eens voelen als een privéaangelegenheid. Iedere ruimte, van de lounge tot de bibliotheek, is met oog voor detail ingericht en ook uw stijlvolle cabin draagt bij aan het gevoel dat u zich bevindt op een drijvend 5 sterrenhotel.

De route: Dublin naar Lissabon, 14-daagse cruise

Vanuit de Ierse hoofdstad Dublin zet het schip via Wales koers richting Frankrijk, waar in het uiterste westen wordt aangemeerd in Brest. U vaart verder langs de Franse zuidwestkust, waarna typisch Noord-Spaanse plaatsjes als San Sebastian en Santander u kennis laten maken met Baskische trots. Na een nadere inspectie van de middeleeuwse stadskern va Porto geldt de haven van Lissabon als eindpunt van uw cruise.

Seven Seas Mariner

700 passagiers De prestigieuze Seven Seas Mariner is een imposante verschijning op zee. Het achtdeks schip is ruim twee voetbalvelden lang en herbergt 350 ruim opgezette, uiterst stijlvolle suites. Het feit dat er 445 crewmembers klaar staan zijn voor de 700 passagiers aan boord bevestigt dat persoonlijke service hier hoog in het vaandel staat. Sublieme gerechten worden ambachtelijk bereid en variëren van een sappige kreeft tot de perfect gebakken burger. Uitgebreide wellnessfaciliteiten en enerverend dag- en avondentertainment vormen de spreekwoordelijke kers op de taart.

Route: Los Angeles naar Buenos Aires, 38-daagse cruise (inclusief 64 excursies aan land) Vanaf de aangename westkust van de Verenigde Staten kiest de ‘Mariner’ het ruime sop van de Stille Oceaan. In de komende vijf weken worden langere dagen op zee afgewisseld met interessante excursies aan land. Achtereenvolgens Mexico, Guatemala, Nicaragua en Costa Rica passeren de revue, alvorens een nadere kennismaking volgt met enkele Zuid-Amerikaanse parels. Ecuador, Peru en het extreem langgerekte Chili spreken elk op geheel eigen wijze tot de verbeelding, waarna het eigenzinnige Ushuaia, Uruguay en Argentinië een passend slot vormen op een stijlvolle cruise.

Star Flyer

maximaal 170 passagiers Stap aan boord van de Star Clipper en ervaar een wereld van ultiem comfort en paradijselijk genieten. De stijlvolle viermaster biedt plaats aan maximaal 170 passagiers en het feit dat de staf bestaat uit 72 mensen geeft aan dat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. In uw subtiel ingerichte cabin ontbreekt het u aan niets en met twee zwembaden aan boord kunt u bovendien heerlijk verpozen met een aangenaam zeebriesje als prettige bijkomstigheid. Vermaarde sterrenchefs en hoog aangeschreven sommeliers zorgen dat het ook op culinair gebied tot in de puntjes geregeld is.

Het schip bevaart vrijwel uitsluitend Aziatische wateren waarbij de reisduur varieert tussen de 8 en 12 dagen. Met name de gebieden rond de Indonesische eilanden Bali, Java en Lombok worden aangedaan, maar ook bijvoorbeeld Thailand, Maleisië en Singapore komen meer dan eens voor op de diverse routes. Zo combineert u behaaglijke dagen op zee met bezoek aan fijne stranden en fabelachtige baaien.

Neem voor meer informatie over deze of andere cruises contact op met Mandy den Otter - 073 548 20 62