Rovos Rail


Afrika doorkruisen met Rovos Rail is een ‘once in a lifetime’-ervaring. Rovos Rail staat voor klasse, stijl en luxe. Ieder rijtuig is tot in detail gerestaureerd en ademt de sfeer van vervlogen tijden. Luxueuze lederen stoelen, prachtig houtsnijwerk en geslepen glas geven de rijtuigen een authentieke en elegante sfeer. Het diner voltrekt zich in de restauratiewagon opgetrokken in Victoriaanse stijl. Het menu richt zich met veel wild en verse lokale ingrediënten voornamelijk op de traditionele Afrikaanse keuken. Er is tevens 24 uur roomservice. Onderweg stopt de trein een aantal maal voor excursies onder begeleiding van professionele gidsen.

Route: Pretoria (Zuid-Afrika) naar Walvis Bay (Namibië), 9-daagse treinreis In het Zuid-Afrikaanse Pretoria worden de elegante wagons van de Rovos Rail in gang getrokken. In een 9-daagse treinreis wordt met maximaal 40 kilometer per uur een afstand afgelegd van ongeveer 3400 kilometer. Onderweg wordt gestopt in diamantenstad Kimberley, de fameuze Fish River Canyon, de imposante Kalahari Woestijn en het sfeervolle, Duits aandoende Windhoek. Hierna aanschouwt u het kleurenspektakel van Sossusvlei en ervaart u in het Etosha National Park de pure definitie van wildlife. Kustplaats Swakopmund en het behaaglijke Walvis Bay markeren het eindpunt van een onvergetelijke treinreis.

Belmond Royal Scotsman

Beleef de Schotse Highlands op stijlvolle wijze aan boord van de Belmond Royal Scotsman, een zowel innovatieve als klassieke treinervaring. De met mythes en legendes verweven heuvellandschappen zijn het toneel van een treinreis die de verbeelding op talloze manieren prikkelt. Op typisch Schotse wijze wordt uw reis veraangenaamd door lokale folklore, whiskyproeverijen en livemuziek. De klassieke coupés ademen elegantie en het eikenhouten interieur vermengt feilloos met het donkerrode meubilair. De met lak gepolijste houten panelen en warme stoffen perfectioneren de Edwardiaanse uitstraling. De observatiewagon is de perfecte plek voor een aperitief of een drankje na het eten. Leun achterover en geniet van een goed gesprek of het uitzicht op kastelen dorpen en valleien.

De route: Edinburgh – Edinburgh, 5-daagse treinreis

Een ‘rondje Schotland’ was nog nooit zo bijzonder. Vanuit de met historie verweven Schotse hoofdstad komt de prestigieuze Royal Scotsman in beweging en duurt het niet lang voordat u dwars door de Schotse Highlands rijdt. Via het karakteristieke Kyle of Lochalsh en het statige Boat of Garten rijdt de trein in noordelijke richting. Onderweg volgen de panoramische uitzichten elkaar in rap tempo op. De groene bossen en landgoederen van het uitgestrekte Cairngorms National Park zullen de een-na-laatste dag van een bijzonder karakter voorzien, waarna u op dag 5 weer langzaam terugkeert in de ‘bewoonde wereld’ en eindpunt Edinburgh bereikt.

Neem voor meer informatie over deze of andere treinreizen contact op met Elke Kuipers - 073 548 20 62