Geheel in stijl reist u langs prominente landhuizen in de Engelse graafschappen Kent, East-Sussex en Surrey

programma

Dag 1 - 30 juli: Wakehurst & Hever Castle

Eind van de ochtend vertrekt het British Airways toestel van Amsterdam naar London Gatwick voor een uniek vierdaags verblijf op het Engelse platteland. We rijden naar Wakehust, een Elizabethaans huis met wilde tuinen in beheer van de Royal Botanic Garders in Kew. Na tijd voor een lunch, wandelen we door het botanische park. Aangekomen in Hever, installeren we ons in de Astor-vleugel van het kasteel, geheel gebouwd in de Tudorstijl door William Waldorf Astor in 1903. De prachtige tuinen, met zwembad en tennisbaan, zijn tot onze beschikking. Na een welkomstdrankje en privérondleiding door het kasteel, wordt het diner geserveerd in de indrukwekkende ‘Dining Hall’.

Dag 2 - 31 juli: Penshurst Place & Chartwell

De ochtend begint met een bezoek aan het nabij gelegen Penshurt Place, al meer dan 460 jaar in het bezit van de Sidney-familie, en een prachtig voorbeeld van een veertiende eeuws ‘Manor House’. Na een rondleiding door het huis en de tuinen en gelegenheid voor een lunch, rijden we naar Chartwell. Winston Churchill en zijn vrouw Clementine kochten dit huis in 1921 en woonden er tot het eind van hun leven. Het huis en de tuin zijn nagenoeg onveranderd en het voelt alsof de Churchills recent vertrokken zijn. Terug in Hever Castle wacht een luxe barbecue op het gazon bij het kasteel.

Dag 3 - 1 augustus: Glyndebourne

De ochtend is ter vrije besteding op het kasteeldomein en de nabijgelegen Golf Club. In het begin van de middag rijden we naar het landgoed van Glyndebourne, waar we onthaald worden met champagne. Wandelend door de tuinen met feestelijk aangeklede gasten in black tie proeven we de intieme, chique sfeer van dit unieke operafestival. Een rondleiding achter de schermen geeft een fascinerende inkijk in het reilen en zeilen van dit bijzondere operahuis. Aan het eind van de middag luisteren we naar Die Zauberflöte, Mozarts laatstse opera, in een geheel nieuwe productie van Barbe & Doucet en uitgevoerd onder leiding van Ryan Wigglesworth met een jong, getalenteerd ensemble. Tijdens de lange pauze genieten we van een privédiner in de historische 'Green Room' in het landhuis. Na afloop blikken we onder het genot van een drankje terug op een onvergetelijke dag en keren we terug naar ons eigen landgoed Hever Castle

Dag 4 - 2 augustus: Polesden Lace

We verlaten het kasteel op weg naar Polesden Lacey, het buitenhuis van Margaret Greville, een invloedrijke societydame uit de Edwardiaanse tijd. Ze liet het huis begin vorige eeuw geheel renoveren door architecten van het Ritz Hotel in Londen en gaf hier spectaculaire ‘house parties’ voor koninklijke gasten, politici en beroemdheden. We bekijken ook het nabijgelegen pittoreske plaatsje Shere in de Surrey Hills. Na tijd voor een lunch rijden we naar London Gatwick en vertrekken we begin van de avond naar Amsterdam.

Data & prijzen

29 juli t/m 01 augustus 2020

Reissom nu vanaf € 2.995 op aanvraag p.p. bij 2 personen

Reis in gezelschap van gelijkgestemde Nederlanders

ca. 15 tot max. 20 personen

Opties & inbegrepen

Inclusief: vliegreis Amsterdam-London Gatwick met British Airways, 3 overnachtingen in Hever Castle, ExperienceCulture begeleiding, lokaal vervoer, alle belevenissen en maaltijden volgens programma.

ExperienceCulture

Postbus 4029

5203 GA 's-Hertogenbosch