programma


Dag 1 - Amsterdam – Wenen – Brno

In de loop van de ochtend per KLM-vlucht naar Wenen. Vervolgens per touringcar naar Brno. Onderweg tussenstop bij het 18de-eeuwse barokke Schloss Hof, voormalig jachtslot van Prins Eugenius van Savoye, voor een bezoek aan de residentie en wandeling door de tuinen. Na aankomst in Brno ‘s avonds welkomstdiner. Overnachting in Brno.

Dag 2 - Brno – Valtice – Lednice – Brno

In de ochtend bezoek aan het Marc Chagall Museum waar bezichtiging van zijn collectie religieuze werken gebaseerd op het Oude Testament. Na gelegenheid tot lunch in de ‘Oude Stad’ in de middag bezoek aan het Matisse Museum. Veel van de tentoongestelde werken zijn rechtstreeks afkomstig uit de studio van Henri Matisse en bieden unieke inzichten in het creatieve denkproces van de artiest en zijn artistieke gevolg.Vandaag staat geheel in het teken van het cultuurlandschap Lednice-Valtice, sinds 1996 UNESCO-werelderfgoed, waarin verschillende bouwstijlen harmonieus samensmelten.Aanvang van de dag met een rit naar Valtice waar bezoek aan het lokale slot. De oorspronkelijk Romaanse burcht, die in de veertiende eeuw in handen van de familie Liechtenstein kwam, transformeerde onder dertien generaties tot barok paleis en huist tegenwoordig het Nationaal Wijncentrum van Tsjechië. Naast bezoek aan de residentie tevens aandacht voor verschillende bezienswaardigheden in de landschapstuinen, waaronder de neogotische Sint-Hubertuskapel en zuilengalerij.

Vervolgens naar Lednice alwaar bezoek aan de (neo)-gotische residentie, tevens in handen van de Liechtensteins. Ook dit gebouw onderging door de eeuwen heen verschillende transformaties, duidelijk zichtbaar in zowel de façade als het interieur van het paleis. Overnachting in Brno.

Dag 3 - Brno – Milotice – Slavkov u Brna – Brno

Na het ontbijt vertrek naar de ‘Parel van Zuidoost Moravië', het slot van Milotice, gebouwd in de 16de eeuw. Vervolgens naar Slavkov u Brna, bekend vanwege de Slag bij Austerlitz tussen de legers van Napoleon en de gecombineerd Oostenrijks-Russische troepenmacht, voor bezoek aan het kasteel van de familie Kaunitz. De salon van het paleis, van de hand van de Italiaanse architect Domenico Martinelli, was tevens het toneel voor het tekenen van de op de slag volgende wapenstilstand en deed toen tijdelijk dienst als onderkomen van Napoleon.

Aansluitend naar Brno, alwaar overnachting.

Dag 4 - Brno – Buchlovice – Kroměříž - Brno

In de ochtend naar het slot van Buchlovice, dat bestaat uit een verzameling gebouwen in vroeg 18de-eeuwse Italiaanse barok. En route passeren we het statige 13de-eeuwse kasteel Buchlov. Vervolgens naar Kroměříž, dat kortstondig dienst deed als hoofdstad van het Oostenrijk-Hongaarse rijk tijdens de Oktoberrevolutie van 1848. We bezoeken er het aartsbisschoppelijk paleis, dat de belangrijkste kunstcollectie van Tsjechië na de Nationale Gallerij huist, en de paleistuinen, uitstekend gepreserveerde voorbeelden van vroege barok in Centraal-Europa. Aan het eind van de middag retour naar Brno, alwaar overnachting.

Dag 5 - Brno – Olomouc – Brno

Excursie naar Olomouc, de spirituele hoofdstad van Tsjechië, alwaar wandeling door het historisch centrum. Aanvang op het Horní Náměstói, het plein met de Zuil van de Heilige Drie-eenheid en het stadhuis, dat net als haar evenknie in Praag met een astronomische klok is uitgerust. Tijdens de wandeling door de kleurrijke straten van Olomouc zien we onder meer de Kapel van St. Johann Sarkander en de barokke St. Michaëlskerk alvorens bezoek aan het 17de-eeuwse Paleis van de aartsbisschop. Vervolgens terug naar Brno, waar de rest van de middag ter vrije besteding.

Dag 6 - Brno – Jaroměřice nad Rokytnou – Telč - Herálec

‘s Ochtends vertrek naar het ‘Versailles van Moravië’, het massieve Slot van Jaroměřice nad Rokytnou, gebouwd gedurende de eerste helft van de achttiende eeuw in opdracht van de Questenbergs. De Franse kasteeltuinen en bijbehorend Engels park stammen uit dezelfde periode.

Na gelegenheid tot lunch vertrek naar Telč alwaar na aankomst stadswandeling door het historisch centrum, tevens UNESCO-erfgoed. De route leidt onder meer langs het kasteel en de pastelkleurige renaissance en barokke burgerwoningen aan het driehoekige marktplein. Aansluitend naar Chateau Herálec, alwaar overnachting.

Dag 7 Herálec – Jindřichův Hradec – Herálec

In de morgen naar Jindřichův Hradec voor een bezoek aan het slot dat op de lijst van het Tsjechisch nationaal cultureel erfgoed prijkt. Het unieke architectonisch en artistiek karakter van het gotische paleis komt tot uiting in de ridderzaal met muurschilderingen van de legende van SintJoris uit 1338, de vijftiende-eeuwse zwarte keuken, de muurschilderingen in de groene kamers uit 1580 en het maniëristische muziekpaviljoen. Vervolgens terug naar Chateau Herálec, waar de rest van de middag ter vrije besteding. In de avond afscheidsdiner.

Data & prijzen

Vertrek: 11 juni 2020

Prijs v.a. € 2.495,- per persoon

Eenpersoonskamertoeslag € 575,-

Inbegrepen

· Rechtstreekse vlucht Amsterdam – Wenen v.v.

· Luchthavenbelasting à ca. €60,- per persoon

· 1 stuks ruimbagage

· Verblijf in *****-hotels Barcelo Brno Palace en Chateau Herálec o.b.v. logies & ontbijt

· Welkomst- & afscheidsdiner

· Vervoer en excursies conform programma inclusief entrees

· Lokale Engelssprekende gidsen

Niet inbegrepen

· Overige maaltijden

· Persoonlijke uitgaven (waaronder fooien)

· Reis- en/of annuleringsverzekering

· Bijdrage Calamiteitenfonds à €2,50 per reservering (max. 9 personen)

· Reserveringskosten €25,- per boeking

ExperienceCulture

Postbus 4029

5203 GA 's-Hertogenbosch

073-5482064