programma

Dag 1, woensdag 13 oktober 2021, Antoni Tapies

Aan het begin van de middag aankomst in Barcelona per rechtstreekse KLM-vlucht. Transfer naar onze even imposante als elegante thuisbasis de komende vijf dagen, het Monument Hotel, in een prachtig gerenoveerd 19e-eews herenhuis gelegen aan de iconische Passeig de Gràcia Avenue. Na gelegenheid u te settelen en lunch te genieten in de middag aandacht voor het werk van Antoni Tapies met bezoeken aan zijn fundatie en galerij. ‘s Avonds welkomstdiner bij Disfrutar in de wijk Eixample. Het restaurant van chefs Mateu Casañas, Oriol Castro en Eduard Xatruch, bekend om hun creatieve cuisine, is een nalatenis van het legendarische El Bulli en is inmiddels zelf ook met 2 Michelinsterren bekroond.

Dag 2, donderdag 14 oktober 2021, Joan Miró

Vandaag staat in het teken van Joan Miró. Aanvang van de dag met een lezing van Gijs van Hensbergen over het leven en werk van Joan Miró. Aansluitend gelegenheid tot lunch. In de middag via het Pla de l‘Os, het karakteristieke mozaïek op het Plaça de la Boqueria, en Parque de Joan Miró naar de Fundació Joan Miró, in een gebouw van de hand van architect Josep Lluís Sert. Rondleiding door de fundatie waar het werk van de meester zelf in dialoog met hypermoderne hedendaagse kunst wordt tentoongesteld. De avond ter vrije besteding.

Dag 3, vrijdag 15 oktober 2021, Salvador Dalí

Na het ontbijt verlaten we Barcelona voor een uitstapje naar het nabijgelegen Port Lligat en Figueres, geboorteplaats van excentriekeling Salvador Dalí. In Port Lligat bezoek aan de woning die jarenlang het huis van de wereldberoemd kunstenaar was. Vervolgens naar Figueres, alwaar bezoek aan het surrealistisch Teatre-Museu Dalí met opvallende rode muren, gouden ornamenten en gigantische koepel en eieren op het dak. Het opmerkelijke uiterlijk van het complex is slechts een voorbode op de reis langs de grootste en meest diverse collectie werken en de bizarre wereld van Salvador Dalí waaraan de bezoeker binnen wordt onderworpen. In de avond terugkeer in Barcelona, waar bezoek aan het met maar liefst 3 Michelinsterren bekroonde Lasarte van chef Martín Berasategui.

Dag 4, zaterdag 16 oktober 2021, Antoni Gaudí

‘s Morgens neemt Gijs van Hensbergen u tijdens een lezing mee in de wondere belevingswereld van Antoni Gaudi over wie hij een begeesterde biografie schreef en uitgebreid sprak in Lara Logan’s CBS-documentaire God’s Architect. ‘s Middags ziet u onder leiding van een gelicenseerd gids een selectie van zijn beste werk in de stad, waaronder het Casa Mila, Casa Vicens, Casa Figueras, de Sagrada Familia en uiteraard zijn werk voor Eusebio Güell. ‘s Avonds verkenning van de traditionele smaken van de Catalaanse seizoenskeuken tijdens het diner bij Nando Jubany’s Petit Comité.

Dag 5, zondag 17 oktober 2021, Pablo Picasso

De laatste dag staat in het teken van Picasso. Na een lezing lunch in Els Quatre Gats, verzamelplaats voor kunstenaars die de art nouveau en het modernisme vertegenwoordigden, waaronder de jonge Pablo Picasso die hier zijn eerste twee individuele tentoonstellingen hield. Aansluitend wandeling naar het Museu Picasso waar rondleiding met gids dat belangrijke werken uit de jeugperiode (1895-1904)) van Picasso huist waaronder de bekende serie werken Las Meninas, naar aanleiding van het gelijknamige werk van Diego Velazquez. In de loop van de middag vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

N.B. Programmavolgorde & -onderdelen onder voorbehoud van wijzigingen.

Data & prijzen

Vertrekdatum woensdag 13 oktober 2021

Reissom v.a. € 3.895,- per persoon

In kleinschalig Nederlands gezelschap

Inbegrepen

- Vluchten per KLM Amsterdam - Barcelona v.v. - Luchthavenbelastingen - 1 stuks ruimbagage - Verblijf in het 5-sterren Monument Hotel - Maaltijden conform programma (excl. dranken) - Vervoer en excursies conform programma inclusief entrees - Inhoudelijke Engelstalige bijdragen door kunsthistoricus, Gaudí en Picasso expert, drs. Gijs van Hensbergen - Lokale Engelssprekende gidsen

Niet inbegrepen

- Overige maaltijden - Uitgaven van persoonlijke aard (waaronder fooien) - Reis- en/of annuleringsverzekeringen - Reserveringskosten €25,- per boeking - Calamiteitenfonds €2,50 per 9 personen

ExperienceCulture

Postbus 4029

5203 GA 's-Hertogenbosch

073-548 20 64