Lang de oevers van de Jenisej

12-daagse riviercruise

Dag 1: Amsterdam – Moskou

Avondvlucht van Amsterdam naar Moskou, alwaar overstap op de vlucht naar Krasnojarsk.

Dag 2: Moskou – Krasnojarsk

Na een nachtvlucht in de ochtend aankomst in Krasnojarsk. Aansluitend transfer naar het 5-sterren ms Maxim Gorky. Na het inschepen lunch aan boord en tijd ter vrije besteding.

In de namiddag stadsoriëntatie door het eclectische Krasnojarsk: het centrum is een combinatie van oude koopmanshuizen, de grootste fabrieken, een groot aantal fonteinen, eindeloos lange straten en diverse flora en fauna. Tijdens de rondgang tevens bezoek aan het huismuseum van de 19de-eeuwse schilder Vasily Surkov (1848-1916). Diner en overnachting aan boord.

Dag 3: Krasnojarsk

Na het ontbijt aanvang van het excursieprogramma met onder meer bezoek aan het tsaar-vissen beeldhouwwerk op de Sliznevskiy-klip met uitzicht op de Jenisej-rivier en de waterkrachtcentrale van Krasnojarsk, behorend tot de grootsten ter wereld, alvorens per kabelbaan naar de top van het Bobrovy Log Fan park te klimmen voor een adembenemend uitzicht en wandeling door het park. In de avond vertrek naar Jenisejsk. Overnachting aan boord.Na het ontbijt aanvang van het excursieprogramma met onder meer bezoek aan het tsaar-vissen beeldhouwwerk op de Sliznevskiy-klip met uitzicht op de Jenisej-rivier en de waterkrachtcentrale van Krasnojarsk, behorend tot de grootsten ter wereld, alvorens per kabelbaan naar de top van het Bobrovy Log Fan park te klimmen voor een adembenemend uitzicht en wandeling door het park. In de avond vertrek naar Jenisejsk. Overnachting aan boord.

Dag 4: Dag op het water

De hele dag op het water om te genieten van de vergezichten over de alsmaar breder meanderende rivier. Overnachting aan boord.

Dag 5: Nikulino

Na het ontbijt per zodiac bootjes terug in de tijd met een bezoek aan het dorpje Nikulino, waar de bevolking nog volgens de oude religieuze tradities leven, volledig afgesloten van de buitenwereld, zonder televisie, computers, internet en (mobiele) telefoons. We krijgen een zeldzaam inzicht in de lokale nijverheid en brengen bezoek aan de lokale markt. Vervolgens terug naar het schip, overnachting aan boord.

Dag 6: Verkhneimbatsk

’s Ochtends wederom per zodiac bootjes van boord om aan land te gaan op de plek de eerste Russische nederzetting aan de oostelijke oever van de Jenisej, gesticht in 1607. Tegenwoordig is het de toegangspoort tot een ethnografisch park dat de diversiteit van Siberië van het Putorana-plateau tot het Tajmyr-schiereiland samenvat. We brengen een bezoek aan een Ket-kamp en museum gewijd aan de Kozakken- en Pomoren-gemeenschappen in de regio.

Dag 7: Bakhta

In de loop van de ochtend mogelijkheid tot nadere kennismaking met de lokale bevolking tijdens een rondwandeling door het dorpje Jartsevo. Aansluitend vertrek richting Jenisejsk. Diner en overnachting aan boord.Ontbijt aan boord van het schip, vervolgens per zodiac bootjes naar Bakhta, bekend van dedocumentaire-film Happy People: A year in the Taiga van de gelauwerde regisseur en documentaire maker Werner Herzog. In Bakhta gelegenheid om te zeilen op één van de traditionele Siberische houten bootjes, u de lokale vistechnieken eigen te maken of de lokale keuken, bekend om haar vissoep, uit te proberen. Vertrek rond het middaguur, lunch en diner aan boord.

Dag 8: Vorogovo

In de ochtend aankomst in Vorogovo, door de Kozakken gesticht.

We wonen een traditionele welkomstceremonie met lokale muziek, dans en lekkernijen bij. Aansluitend vertrek richting Jenisejsk. De middag en avond ter vrije besteding aan boord.

Dag 9: Jenisejsk

De ochtend ter vrije besteding aan boord, waarna In de vroege middag aankomst in Jenisejsk, in 1619 gesticht als vesting en in 1635 verworden tot de eerste Russische stad aan de Jenisej. De stad kent een belangrijke plek in de Russische geschiedenis, eerst als voorpost in de Russische kolonisatie van Oost-Siberië, vervolgens als overslagpunt in de goud en pelshandel en tijdens het regime van Stalin als bannelingenoord vanwaar gevangenen naar de goudvelden van Kolyma werden getransporteerd. Uit de eerste twee periodes stammen nog de talrijke koopmanshuizen en kloosters in de nauwe straatjes die de oude stadskern, genomineerd om op de UNESCO Wereldergoedlijst te worden opgenomen, sieren. Ook kent de stad een verscheidenheid aan musea die het bezoeken waard zijn waaronder het Photo Izba, een unieke collectie lokale antieken waaronder meubels en gebruiksvoorwerpen zoals schoolspullen, en het Museum voor Houtschaafmachines. Gedurende de middag kennismaking met de stad tijdens een stadstour. In de avond wordt koers gezet naar Galanino. Overnachting aan boord.

Dag 10: Galanino

Het bezoek aan Galanino deze ochtend staat in het teken van het Kozakkenleven. Ontvangst met Siberische gastvrijheid met bezoek aan verschillende huizen van lokale bewoners, verhalen over hun levenswijze gedurende de afgelopen eeuwen en een demonstratie van de creatieve gebruiken van berkenschors, die u zich tijdens het bezoek eigen kunt maken. Lunch aan boord en voortzetting van de terugreis naar Krasnojarsk. Overnachting aan boord.

Dag 11: Krasnojarsk

Na het ontbijt ontscheping en transfer naar de luchthaven van Krasnojarsk voor de terugvlucht naar Amsterdam via Moskou.Na een dag op het water in de vroege avond aankomst in Krasnojarsk, de trots van de stad, de (Trans-Siberische) spoorbrug uit 1899 die op de Wereldtentoonstelling van 1900 in Parijs dezelfde erkenning kreeg als de Eiffeltoren, is nog indrukwekkender vanaf het water. Eenmaal aangemeerd diner in de stad en bezoek aan een concert. Overnachting aan boord.

Dag 12: Krasnojarsk - Amsterdam

Na het ontbijt ontscheping en transfer naar de luchthaven van Krasnojarsk voor de terugvlucht naar Amsterdam via Moskou.


12-daags arrangement

Vertrek 23 september 2020

v.a. € 7.695 p.p.

o.b.v. 2-persoonsverblijf in een Doubleroom op het Main deck


Inbegrepen

Vluchten per Aeroflot Amsterdam – Krasnojarsk v.v.
(met overstap in Moskou)

Luchthavenbelastingen

1 stuks ruimbagage

Verblijf aan boord van 5-sterren riviercruiseschip ms Maxim Gorky o.b.v. volpension

Lokale Engelssprekende gidsen

Niet inbegrepen

Visumkosten

Persoonlijke uitgaven waaronder fooien

Facultatieve excursies

Reis- en/of annuleringsverzekering

Reserveringskosten

ExperienceCulture

Postbus 4029

5203 GA 's-Hertogenbosch

073-5482064