Maatwerk

Wij kunnen een reis naar Georgië volledig op maat samenstellen op basis van uw persoonlijke voorkeuren en wensen. Ter inspiratie hebben we een rondreis samengesteld om te belichten welke mogelijkheden er bestaan. Zie deze reis als de kapstok van uw eigen, unieke rondreis door Georgië.

Dag 1 - aankomst

Na een rechtstreekse vlucht naar Tbilisi wordt u naar uw onderkomen gebracht, het stijlvolle Stamba Hotel Tbilisi. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst is er de mogelijkheid tot stadsoriëntatie gevolgd door een welkomstdiner in een vermaard restaurant in Tbilisi.

Dag 2 - Tbilisi stadstour

Na een rechtstreekse vlucht naar Tbilisi wordt u naar uw onderkomen gebracht, het stijlvolle Stamba Hotel Tbilisi. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst is er de mogelijkheid tot stadsoriëntatie gevolgd door een welkomstdiner in een vermaard restaurant in Tbilisi.

Dag 3 – Wijnregio Kakheti

Een bezoek aan 's lands belangrijkste wijnregio toont aan waarom maar liefst 60% van de Georgische wijn hiervandaan afkomstig is. Na de lunch op de karakteristieke ‘boerderij van Sopo’ kan desgewenst het toonaangevende Tsinandali Museum bezocht worden. Dit was de zomerresidentie en het cultureel centrum van ‘vader van de Georgische romantiek’ Alexander Chavchavadze. Naderhand neemt u uw intrek in Hotel Radisson in Tsinandali waar de avond ter vrije besteding is.

Dag 4 – Kakheti en omgeving

Opnieuw een dag waarin de veelzijdigheid van Georgië naar voren komt. Na bezoek aan het eeuwenoude Alaverdi-klooster begeeft u zich richting het 18e -eeuwse stadje Sighnaghi, waar houten balkonnetjes, kronkelige straatjes en sierlijke architectuur u gevoelsmatig in vervlogen tijden doen belanden. Na de lunch – met wijnproeverij – in het hoog aangeschreven Pheasant's Teras bekijkt u in een plaatselijk museum het werk van kunstschilder Niko Pirosmani.

Dag 5 – van Kakheti naar Kazbegi

Soms is de route van A naar B een belevenis op zich en dat geldt beslist voor de bergweg die Kakheti en Tianeti verbindt. Panoramische uitzichten op de bergen van de Grote Kaukasus volgen elkaar in rap tempo op. Onderweg wordt gestopt om de fraai gelegen Ananuri-kerk te bekijken. In de avond wordt andermaal een sierlijke kerk bezocht, de Gergeti Trinity Kerk. Hotel Rooms Kazbegi verwelkomt u graag. De avond is ter vrije besteding.

Dag 6 – Kazbegi

Vandaag maakt u kennis met de uiterst rijke flora en fauna van de Truso-vallei. Mineraalwaterbronnen (met koolzuur) worden afgewisseld door bijzondere steensoorten als wit en geel travertijn, maar ook het statige Zakegori-kasteel is hier gelegen. Om de omgeving goed in u op te nemen, wordt een picknick lunch aangeboden in het op 2.350 meter hoogte gelegen dorpje Resi. Een bezoekje aan de Darialkloof, gelegen in het noordelijkste puntje van de provincie Khevi, vormt een passend einde van de dag.

Dag 7 – van Kazbegi naar Borjomi

U verruilt de hoger gelegen gebieden voor de laaglanden die leiden naar de Kartli regio. Het Ateni-dal herbergt tal van ruïnes, vestingwerken, kloosters en wachttorens die nog herinneren aan de belangrijkste strategische ligging van het gebied in de middeleeuwen. Vervolgens wordt een biologische wijnmakerij bezocht, waar de druiven nog groeien op inheemse wijnstokken. Een lunch en wijnproeverij zijn inbegrepen. Grottenstad Uplistsikhe komt verrassend uit de hoek. Deze stad, die ‘Fort van God’ genoemd wordt, dateert uit de eerste helft van het 1e millennium voor Christus. Overnachting in het voormalig zomerhuis van diplomaat Mirza-Reza Khan dat tegenwoordig het Golden Tulip Hotel is.

Dag 8 – van Borjomi naar Vardzia

De oude stad Rabat imponeert met een rijke historie, architectonische hoogstandjes en culturele diversiteit. U kunt er uitgebreid rondwandelen en/of het plaatselijke museum bezoeken. Andere bezienswaardigheden hier zijn een kasteel, moskee en de ruïnes van een ‘madrassa’ (islamitische school). Later op de dag betreedt u de Uraveli-vallei, waar boeren en kaasmakers u laten proeven van hun specialiteiten. Een aansluitende bierproeverij in een ambachtelijke brouwerij laat u proeven van bieren die gebrouwen zijn met behulp van een traditioneel wijnvat, de ‘qvevri’. U checkt vervolgens in bij Hotel Vardzia Resort, waar ook het diner geserveerd wordt.

Prijs per persoon vanaf: € 4.495,-

Dag 9 – Terug naar Tbilisi

In Vardzia duikt u nog een laatste keer in het verleden. Grafheuvels, rotsdorpen, nederzettingen, stadskastelen en grotten begeleiden u. Hoogtepunt is echter de tempel uit de 12e eeuw die uit rotsen is uitgehouwen en prachtige muurschilderingen (1184 – 1186) toont. Na terugkeer in Tbilisi maakt u zich op voor de laatste overnachting in Hotel Stamba Tbilisi.

Dag 10 – Terugreis

U wordt naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland.