programma


Dag 1 - 23 september: aankomst Nice

Vanuit Amsterdam om 14.20 rechtstreekse vlucht naar Nice, alwaar aankomst om 16.15 uur. Vervoer naar het hotel en om 19.00 uur welkomstdiner.

Dag 2 - 24 september:
Musée National Marc Chagall & Musée Matisse

In de ochtend bezoek aan het Marc Chagall Museum waar bezichtiging van zijn collectie religieuze werken gebaseerd op het Oude Testament. Na gelegenheid tot lunch in de ‘Oude Stad’ in de middag bezoek aan het Matisse Museum. Veel van de tentoongestelde werken zijn rechtstreeks afkomstig uit de studio van Henri Matisse en bieden unieke inzichten in het creatieve denkproces van de artiest en zijn artistieke gevolg.

Dag 3 - 25 september: Chapelle de Saint-Pierre des Pecheurs

In de ochtend bezoek aan de Chapelle de Saint-Pierre. De, vermoedelijk, 16de-eeuwse kapel werd halverwege de jaren zestig van de vorige eeuw onder handen genomen door de artistieke duizendpoot Jean Cocteau. Het resultaat is bijzonder origineel, een samensmelting van spiritualiteit en surrealistische kunst die in sterk contrast staat tot de romaanse bouwstijl van de kapel zelf. De middag ter vrije besteding.

Dag 4 - 26 september: Fondation Maeght & Chapelle du Rosaire

In de ochtend bezoek aan het privé-museum en beeldenpark van Fondation Maeght in Saint-Paul-de-Vence met onder meer werk van Joan Miró, Marc Chagall, Alberto Giacometti en Fernand Léger. ‘s Middags naar de aan de Dominicaanse orde gewijde Chapelle du Rosaire ook wel de Matisse-kapel genoemd. De witte kapel, geheel door Matisse ontworpen en door hem zelf als ‘zijn meesterwerk' beschouwd, is beroemd om zijn gebrandschilderde ramen die kleurrijk reflecteren op de witmarmeren vloeren. De avond ter vrije besteding.

Dag 5 - 27 september: Château-Musée de Vallauris & Musée Picasso

Vandaag staat in het teken van Picasso. In de vroege ochtend verkenning van de weelderige provincie Vallauris, waar bezoek aan het Château-Musée de Vallauris, de voormalige priorij va de abdij van Lérins. In de kapel vanhet 16de-eeuwse renaissance kasteel huist het Musée Picasso La Guerre et la Paix, naar de twee belangrijke werken van de schilder. In de middag bezoek aan het fameuze Picasso Museum in Antibes in Château Grimaldi met ca. 200 werken van Picasso, die zelf zes maanden in het kasteel verbleef. In de avond gezamenlijk diner.

Dag 6 - 28 september: Musée Léger en vertrek

In de ochtend en middag bezoek aan het Musée National Fernand Léger gebouwd op de plek van de voormalige villa van de kunstenaar. Verschillende kunstenaars werkten mee aan het design van het museum dat het gevarieerde oeuvre van Legér in zijn geheel ten toon stelt, van kubisme tot impressionisme. De collectie bestaat uit een unieke verzameling van zijn schilderijen, tekeningen, aardewerk en beelden. Vervolgens naar de luchthaven van Nice voor de terugvlucht naar Amsterdam (ca. 17.00 uur).

Data & prijzen

Vertrekdatum 23 september 2020

Reissom € 3.245 p.p. bij 2 personen
In kleinschalig Nederlands gezelschap


Inbegrepen

Vluchten en vervoer ter plaatse

Alle excursies en maaltijden volgens programma

5 hotelovernachtingen

Begeleiding door drs. Robert-Jan Muller

ExperienceCulture

Postbus 4029

5203 GA 's-Hertogenbosch

073-5482064