programma


Dag 1 - Amsterdam – Lissabon

Per rechtstreekse KLM-vlucht van Amsterdam naar Lissabon, waar aankomst in de loop van de middag. Na aankomst bezoek aan het neoklassieke Palácio Nacional da Ajuda en de bijbehorende botanische tuinen. De 19de-eeuwse koninklijke residentie doet sinds 1938 dienst als museum en wordt nog immer gebruikt voor de belangrijkste ceremonies van de Republiek. Aansluitend transfer naar ons hotel, het Pestana Palace Lisboa, alwaar welkomstdiner en overnachting.

Dag 2 - Lissabon

Na het ontbijt vertrek naar het Palácio dos Marqueses de Fronteira, dat de aardbeving van 1755 grotendeels ongeschonden doorstond en nog steeds wordt bewoond door de 13de markies van Fronteira en zijn huishouden. Onder leiding van een gids bezoek aan de residentie met prachtige tegelpanelen, fresco’s en portretten van de Portugese adel waaronder werk van de eerste officiële hofschilder van Portugal, Domingos António de Sequeira.

Vervolgens rijden we naar São Simão alwaar bezoek aan het Pálacio e Quinta de Bacalhôa inclusief rondleiding, wijnproeverij en lunch alvorens terug te keren naar Lissabon waar de namiddag en avond ter vrije besteding. Overnachting in Lissabon

Dag 3 - Lissabon - Sintra

In de ochtend naar Mafra voor een bezoek aan het Palácio Nacional de Mafra, in juli 2019 op de UNESCO-Werelderfgoedlijst geplaatst. De Portugese tegenhanger van het Spaanse Escorial was bij aanvang van de bouw nog bedoeld als een bescheiden Kapucijnerklooster maar veranderde door de inkomsten uit de ontdekkingsreizen, met name Braziliaans goud, in een megalomaan project en het grootste gebouw van Portugal.Het 18de-eeuwse paleis, gebouwd in opdracht van Dom Jõao V, de prachtlievende telt maar liefst 1200 kamers, 156 trappenhuizen en bevat een bibliotheek met naar schatting 40.000 boeken.

In de loop van de middag vertrek naar Sintra, waar wij ons vestigen in het 18de-eeuwse Tivoli Palácio de Seteais. Aan het eind van de middag wandeling naar het nabijgelegen Quinta de Regaleira. Bezoek aan het rijkelijk geornamenteerde landhuis met Neo-Manuelijnse gevel en intrigerende tuinen met onderaardse gangenstelsels, crypten en de befaamde ‘omgekeerde toren’, een put van negen verdiepingen diep waarin kan worden afgedaald. Overnachting in Sintra.

Dag 4 - Sintra

Vandaag staat in het teken van een bezoek aan het 19de-eeuws sprookjeskasteel Palácio Nacional da Pena, het voormalige zomerpaleis van de Portugese koninklijke familie. Na een rondleiding door het paleis ‘s middags vrije tijd om op eigen gelegenheid het bijbehorende park in Engelse stijl te verkennen. Overnachting in Sintra.

Dag 5 - Sintra

‘s Ochtends rondleiding door het Palácio Nacional de Sintra, uniek in zijn soort en met duidelijk zichtbare Moorse invloeden. Het sobere witte exterieur staat in sterk contrast met de overdaad aan decoraties van de interieurs van een aantal zalen, met als hoogtepunt de Sala dos Brasões (zaal van de blazoenen) met de wapenschilden van tweeënzeventig adellijke families.

De middag ter vrije besteding in het dorpje Sintra. In de namiddag transfer naar het eclectische 18de-eeuwse Paleis van Monserrate, al bejubeld in het werk van Lord Byron, voor een privé-bezoek. Overnachting in Sintra.

Dag 6 - Queluz en terugreis

Na het ontbijt vertrek naar Queluz waar bezoek aan het Palácio Nacional de Queluz met prachtige interieurs zoals de troonzaal (Sala do Trono), waarvan de muren zijn bedekt met verguld houtsnijwerk en spiegels. Na een wandeling door de tuinen van het paleis transfer naar de luchthaven voor de retourvlucht naar Amsterdam.

Data & prijzen

Vertrekdatum 19 juni & 6 november 2020

Reissom € 2.995 p.p. bij 2 personen

Eenpersoonskamertoeslag € 95 p.p.
In kleinschalig Nederlands gezelschap


Inbegrepen

·· Rechtstreekse vluchten per KLM Amsterdam – Lissabon v.v.

· Luchthavenbelasting à € ,- per persoon

· 1 stuks ruimbagage

· Verblijf in de ***** hotels in voormalig stadspaleizen Pestana Palace Lisboa & Tivoli Palácio de Seteais o.b.v. logies & ontbijt

· 2 diners & 1 winetasting incl. 3-gangenlunch

· Vervoer en excursies conform programma inclusief entrees

· Lokale Engelssprekende gidsen

Niet inbegrepen

· Overige maaltijden

· Persoonlijke uitgaven (waaronder fooien)

· Reis- en/of annuleringsverzekering

· Bijdrage Calamiteitenfonds à €2,50 per reservering (max. 9 personen)

· Reserveringskosten €25,- per boeking

ExperienceCulture

Postbus 4029

5203 GA 's-Hertogenbosch

073-5482064