programma

Dag 1 - donderdag 16 juli 2020, Amsterdam – Graz

's Ochtends per rechtstreekse KLM vlucht naar Graz. Na aankomst transfer naar onze uitvalsbasis gedurende deze reis het gunstig gesitueerde Schlossberghotel – Das Kunsthotel, uitgerust met een uitgebreide kunstcollectie en kostbare antieken.In de loop van de middag stadswandeling met lokale gids met onder meer bezoek aan het mausoleum van Kaiser Ferdinand II en het Kunsthaus, een opvallende expositieruimte voor moderne en hedendaagse kunst, van de hand van architecten Peter Cook en Colin Fournier. ‘s Avonds welkomstdiner in restaurant Schlossberg, met uitzicht over de oude stad.

Dag 2 - vrijdag 17 juli 2020, Rein & Stübing

Na het ontbijt bezoek aan de Stift van Rein, het oudste Cisterciënzer klooster ter wereld, 15 kilometer ten noorden van Graz. Op het eerste oog is het gebouw een typisch Oostenrijks barok klooster, waarvan de prachtige basiliek en feestelijke zalen met onder meer fresco’s van Joseph Amonte tot de belangrijkste bezienswaardigheden horen. Recente renovaties hebben echter ook gotische elementen zoals de tombe van oprichter van het klooster Leopold I en de 12de-eeuwse kruiskapel blootgelegd.

Aansluitend per bus naar Stübing alwaar bezoek aan het Openluchtmuseum. Na gelegenheid tot lunch bezoek aan de museumvallei met historische gebouwen die de formatieve historische architecturale stijlen van de verschillende federale provincies weerspiegelen. Vervolgens retour naar Graz, waar ‘s avonds bezoek aan de voorstelling Don Giovanni in de Helmut List Halle.

Dag 3 - zaterdag 18 juli 2020,Stainz

Vandaag bezoek aan Schloss Stainz en het Heurirger Samahof. In Schloss Stainz, bezoek aan de barokke abdijkerk en de twee museumcollecties van het Joanneum. De een in het teken van de jacht, met een grote selectie historische wapens, kunstwerken en kunstvoorwerpen. Het tweede gewijd aan het plattelandsleven en de landbouwproductie, met in het bijzonder aandacht voor de technische ontwikkelingen die in de 19e eeuw op initiatief van aartshertog John naar Stiermarken zijn gekomen. Vervolgens retour naar Graz, waar de rest van de middag ter vrije besteding, bijvoorbeeld voor een bezoek aan één van de vele musea waaronder het Landeszeughaus en Kunsthaus.

Dag 4 - zondag 19 juli 2020,
Schubertiade in Schloss Eggenberg

In de loop van de ochtend transfer naar Schloss Eggenberg voor een privérondleiding. De bel-etage van het stadspaleis is sinds de 18de eeuw vrijwel onveranderd gebleven en rijkelijk gedecoreerd met meubels, tapijten en schilderijen uit deze periode. Absoluut hoogtepunt is de door Hans Adam Weissenkircher met mythologische en Bijbelse taferelen beschilderde Planetenzaal. Na de lunch aanvang van een heuse Schubertiade met maar liefst 3 elkaar opvolgende voorstellingen verspreid over de namiddag en avond. In de vrije tijd tussen de concerten door kunt u genieten van een picknick op het terrein van Schloss Eggenberg of een van de inleidingen op de concerten die in de luwte van de paleistuin worden verzorgd bijwonen.

Dag 5 - maandag 20 juli 2020, Graz - Amsterdam

Ochtendbezoek aan de Neue Galerie, tot stand gekomen door de succesvolle samenwerking tussen particuliere en publieke kunstverzamelingen. Het resultaat is een rijke en diverse kunstcollectie bestaand uit ongeveer 2500 schilderijen, 650 sculpturen, 40.000 schetsen, 1500 werken van fotografen, video- en media artiesten vanaf de 19de eeuw tot vandaag. Naast het werk van kunstenaars uit de regio zijn er ook werken van bekendere namen als Friedrich Amserling, Shirin Neshat, Gustav Klimt, Oskar Kokoschka en Egon Schiele te bezichtigen. Aansluitend transfer naar de luchthaven van Graz voor de terugreis naar Amsterdam, waar aankomst in de namiddag.

Programmavolgorde & -onderdelen onder voorbehoud van wijzigingen.


Data & prijzen

Vertrekdatum donderdag 16 juli 2020

Reissom € 2.495 p.p. bij 2 personen

Eenpersoonskamertoeslag € 275 p.p.


In kleinschalig Nederlands gezelschap
Photocredits: Daniel Johannsen


Inbegrepen

Vluchten per KLM Amsterdam – Graz v.v.

Luchthavenbelasting (ca. €65,- per persoon)

Verblijf in het bijzondere **** Schlossberghotel – Das Kunsthotel o.b.v. logies & ontbijt

Welkomstdiner

Eerste klas tickets voor de in het programma genoemde voorstellingen

Vervoer en excursies conform programma inclusief entreegelden

Lokale Engelssprekende gidsen

Niet inbegrepen

Overige maaltijden

Persoonlijke uitgaven (waaronder fooien)

Reis- en/of annuleringsverzekering

Calamiteitenfonds à €2,50 per reservering (max. 9 personen)

Reserveringskosten à €25,- per boeking


ExperienceCulture

Postbus 4029

5203 GA 's-Hertogenbosch

073-5482064