Spanje, 4-daagse golfreis 12 – 15 november 2021

Dagprogramma

Dag 1, vrijdag 12 november 202

U vliegt in de middag naar Malaga, waar u om 15:45 uur aankomt. Op de luchthaven wacht u een VIP Arrival Meet & Greet Service, waarna u met een privé-chauffeur naar uw hotel in Marbella wordt gebracht. In de avond kunt u genieten van een 'Private Flameco Fiesta'. Diner in een van de top restaurants in het hotel.

Dag 2, zaterdag 13 november 2021

Na het ontbijt begeven wij ons richting Finca Cortesin, door het prestigieuze Golf Digest Magazine uitgeroepen tot één van de beste golfcourses van Spanje. De Golf Club en de greens liggen verspreid over glooiende heuvels aan de voet van de Casares bergketen. Voorts behoort de door Cabell Robinson ontworpen course tot de langste in Europa. Aan het einde van de middag keren wij terug naar het hotel, waar we middels een privétransfer naar Malaga rijden. In deze met historie verweven stad hebben door de eeuwen heen diverse beschavingen hun voetafdruk achtergelaten en liggen de fraaie bezienswaardigheden voor het oprapen. Historische pracht, moderne uitspattingen en sfeervolle pleintjes worden op aangename wijze afgewisseld. Een stadswandeling laat u kennismaken met de verschillende gezichten van deze bekoorlijke stad. Malaga is daarnaast de stad van de begenadigd kunstschilder Pablo Picasso, die er in 1881 geboren werd. Wij bezoeken het Picasso Museum ná sluitingstijd voor een begeleide privétour langs de hier zo rijkelijk uitgestalde kunstuitingen. Naderhand keren we terug naar Marbella om aan te schuiven in het vermaarde BIBO Restaurant, dat beschikt over maar liefst drie Michelin sterren en waar chef-kok Dani Garcia de scepter zwaait. Na een uitgebreid diner keren we tegen middernacht terug bij het hotel.

Dag 3, zondag 14 november 2021

Vandaag spelen we golf op de Real Club de Golf Sotogrande, sinds 1964 een begrip in de regio en ver daarbuiten. Architect Robert Trent Jones kon zijn creativiteit volledig verwerken in het ontwerp en wordt alom geprezen door eenieder die op de greens heeft mogen spelen. Ook de vele verschillende soorten vegetatie kunnen rekenen op internationale waardering.

Na een enerverende middag golf keren we rond de klok van 16 uur terug bij het hotel om van daaruit af te reizen naar Jerez de la Frontera, de stad bekend van de sherry, maar ook van de vele paarden en flamingo's. De ‘Royal Andalucian School of Equestrian Art’ is hier prachtig gelegen en beschikt over prachtige tuinen, een fontein en een paleisgebouw. U kunt hier op uw gemak een wandeling maken, alvorens om 18 uur speciaal voor ons de show ‘How the Andalucian Horses Dance’ wordt opgevoerd. Na de show zetten we koers naar een ander pareltje van deze regio: het Virrey Laserna Palace. In dit sierlijke paleis, dat reeds in de 13e eeuw werd gebouwd, krijgen we een uitgebreide rondleiding die voert langs overdadige zalen, architectonische hoogstandjes en fraai gedecoreerde hallen. Een bezoek aan Jerez is vanzelfsprekend niet compleet zonder een proeverij van de fijnste sherry's. Het diner wordt deze avond geserveerd in Restaurant Aponiente. Hier bereidt ‘chef van de zee’ Angél León culinaire hoogstandjes. In zijn verrassende gerechten en smaakcombinaties zoekt hij constant naar nieuwe technieken en ingrediënten, waarbij ook de factor duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Niet alleen kookt hij vanavond voor ons, tijdens een demonstratie zien we hoe hij te werk gaat en vertelt hij van alles over zijn passie voor subliem en duurzaam eten.

Dag 4, maandag 15 november 2021

Vandaag kunt u naar eigen invulling besteden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor nog een dag op de greens. Diverse hoog aangeschreven golfcourses in de regio Sotogrande behoren tot de mogelijkheden. Zo is er Club de Golf Valderrama, iets verderop in de heuvels van Andalusië ligt de creatie van architect Dave Thomas: San Roque Old Course de Sotogrande en ook de Club de Golf La Reserva spreekt tot de verbeelding. Op cultureel gebied valt er ook nog genoeg te ontdekken. Breng een bezoek aan het ‘zevende wereldwonder’ Alhambra in Granada. Een andere mogelijkheid is om de legendarische stad Ronda te verkennen. Het ‘witte stadje’ Arcos de la Frontera herbergt eveneens een groot aantal fraaie bezienswaardigheden. Om 20.20 uur terugvlucht naar Amsterdam vanuit Malaga.