Zuid-Afrika, 11-daagse golfreis 5 – 15 juni 2022

Dagprogramma

Dag 1, zondag 5 juni 2022: Amsterdam - Johannesburg

Na een rechtstreekse KLM-vlucht van Amsterdam naar Johannesburg, aankomst 21.00 uur, wordt u naar het InterContinental Hotel gebracht. Nadat u tijd hebt gehad om u op te frissen ontmoet u in de lobby onder het genot van een welkomstdrankje uw medepassagiers.

Dag 2, maandag 6 juni 2022: Rovos Rail

Vanaf 7 uur bestaat de mogelijkheid om te ontbijten in het hotel. In de loop van de ochtend wordt uw bagage opgehaald en naar de Rovos Rail gebracht. U wordt vervolgens naar het Rovos Rail Private Station in Pretoria gebracht, waar u de imposante Rovos Rail betreedt. Nadat u uw intrek hebt genomen in uw suite, kunt u in de Lounge nader kennismaken met uw medepassagiers. De wagons worden in gang getrokken en onderweg naar Rustenburg wordt in de Dining Cars de lunch geserveerd. Vanaf het Observation Deck krijgt u al een voorproefje van het veelvoud aan fotogenieke landschappen dat u de komende anderhalve week op een aangenaam tempo - niet sneller dan 40 kilometer per uur - zult doorkruisen. Rond de klok van half 5 wordt er thee geserveerd in de Lounge. Om half 8 zijn de Dining Cars het decor van uw eerste diner aan boord.

Dag 3, dinsdag 7 juni 2022:

Gary Player/Lost City - Pilanesberg

Vandaag staat volledig in het teken van het spelen van golf op de gerenommeerde Lost City/ Gary Player Golf Course in Sun City. De trein kan hier niet komen, dus na het ontbijt wordt u per transfer naar het golfresort gebracht voor tee off en lunch. U heeft de hele middag om te golfen en te genieten van de fabelachtige omgeving, alvorens u rond half 6 weer richting de Rovos Rail wordt gebracht. De niet-golfers rijden in de ochtend naar Pilanesberg National Park voor een prachtige safari. In Pilanesberg zou het maar zo kunnen zijn dat u de Big Five spot: hier is enorm veel uiteenlopend wildlife te ontdekken. Samen met de golfers luncht u bij Lost City's Sun City, waar u kunt genieten van de prachtige omgeving, alvorens u terugkeert naar de Rovos Rail. De trein zet koers in zuidelijke richting naar Heidelberg. Om half 8 wordt het diner geserveerd.

Dag 4, woensdag 8 juni 2022:

Verblijf op de Rovos Rail

Een dag ter vrije besteding. Ontbijt, lunch en diner worden aan boord geserveerd. De trein klimt naar Majuba Hill - de plaats van de beslissende slag die de Eerste Boerenoorlog beëindigde - en passeert vervolgens Newcastle en Glencoe. Hier kunt u deelnemen aan een wijnproeverij waarbij u de mooiste Zuid-Afrikaanse wijnen kunt proeven. De Rovos Rail rijdt verder in de richting van Ladysmith.

Dag 5, donderdag 9 juni 2022:

Champagne Sports - Spionkop

Na het ontbijt wordt u per transfer naar het stijlvolle Champagne Sports Resort gebracht. De dag kent een soortgelijk verloop als dinsdag. Alle greens zijn van de hoogste kwaliteit en u bevindt zich hier in een fantastische omgeving. De niet-golfers vertrekken 's ochtends naar Spionkop Lodge, waar u een indrukwekkend verhaal te wachten staat. De slag om Spionkop was het toneel van een van de bloedigste veldslagen tijdens de Zuid-Afrikaanse oorlog van 1899-1902. Deze plek zou belangrijke en invloedrijke personages uit de hoofdstukken van de moderne geschiedenis samenbrengen, namelijk Winston Churchill en Mahatma Gandhi. Geniet hier van een sublieme lunch alvorens u óf een safari maakt óf ontspant bij de Lodge. Rond 16 uur begeven de niet-golfers zich weer richting trein, de golfers vertrekken om 17 uur. Om 19.30 uur is het tijd voor het diner.

Dag 6, vrijdag 10 juni 2022:

Durban Beachwood - Durban

De adembenemende golfcourses volgen elkaar in rap tempo op gedurende deze reis. Vandaag is het de beurt aan de greens van de Beachwood Country Club óf Durban Country Club om u te imponeren. Na een vroeg ontbijt wordt u richting de golfclub gebracht, waar u tot 15.30 uur naar hartenlust kunt golfen. De niet-golfers verkennen de fraaie kuststad Durban door middel van een citytour met een bezoek aan de botanische tuinen en een lunch aan het strand van Umhlanga met een vrije middag. Om half 5 is er aan boord weer een ‘afternoon tea session’. Op het inmiddels vertrouwde tijdstip van 19.30 uur mogen wij weer aanschuiven voor het diner. We rijden verder in noordelijke richting naar Hluhluwe.

Dag 7, zaterdag 11 juni 2022: Phinda Mountain Lodge

Na het ontbijt verleggen we de focus de komende dagen van golf naar safari. We nemen om te beginnen onze intrek in de sfeervolle Phinda Mountain Lodge voor 1 overnachting en diverse game drives. Krijgt u vandaag de gehele Big Five al te zien?

Dag 8, zondag 12 juni 2022: Royal Swazi Sun - eSwatini

Na het ontbijt stappen we rond 11 uur weer aan boord van de Rovos Rail. Onderweg naar onze volgende bestemming – het beroemde Kruger National Park – komen we door eSwatini. Lunch, thee en diner worden om de bekende tijden geserveerd.

Dag 9, maandag 13 juni 2022: Kruger Park

Vandaag golfen we op dé golfbaan van Zuid-Afrika: Leopard Creek! Aangezien deze baan grenst aan Kruger National Park moet u overigens niet raar opkijken als er ineens één of meerdere giraffen de green betreden. De niet golfers staan vroeg op voor het ontbijt om vervolgens te genieten van een ‘early morning game drive’ in het Kruger National Park. Als u zaterdag nog niet genoeg wildlife hebt gezien, is de kans groot dat dit vandaag dubbel en dwars wordt ingehaald. Rond 15 uur worden we weer aan boord van de trein verwacht en rijden we verder. Meer nog dan eerder deze reis bevelen wij u aan een mooi plekje op te zoeken, want we rijden door de hemelse Drakensbergen.

Dag 10, dinsdag 14 juni 2022:

Highland Gate - Dullstroom

Na het ontbijt maken we ons op voor de laatste golf dag van deze reis. We betreden de greens van Highland Gate en zullen hier tot 16 uur spelen. De niet-golfers kunnen wordt een alternatief programma aangeboden rond Dullstroom. We gaan terug naar de trein voor het afscheidsdiner, met als thema de 1920's. U wordt in stijl verwacht in the dining cars. Op feestelijke wijze vieren we het einde van deze bijzondere golf experience.

Dag 11, woensdag 15 juni 2022:

Pretoria

Na het ontbijt rijden we rond 10 uur het Rovos Rail Station van Pretoria binnen waar onze onvergetelijke reis 9 dagen eerder ook aanving.

U heeft de mogelijkheid om deze indrukwekkende reis te verlengen, de twee mogelijkheden zijn als volgt:

Het is ook mogelijk deze verlengingen voorafgaand aan de golfreis te ervaren.