programma

Dompel u onder in de verwonderlijke kunstwereld van Parijs met exclusief bezoek aan het Louvre na sluitingstijd.

Dag 1 - 24 september: aankomst Parijs

Rond het middaguur vliegen we van Amsterdam naar Parijs Charles de Gaulle met KLM. Transfer naar het centrum van de stad waar we ons installeren in het onlangs geheel gerenoveerde eersteklas Hôtel du Louvre, tegenover het museum. Welkomstdrankje en diner in het hotel.

Dag 2 - 25 september:
Musée Marmottan Monet

We rijden naar het Musée Marmottan Monet, gevestigd in een voormalig stadspaleis aan de rand van het Bois de Boulogne. Het museum beschikt over de grootse collectie schilderen van Monet en vele andere impressionistische en postimpressionistische werken van onder andere Degas, Gauguin en Renoir. We bekijken er tevens de tentoonstelling ‘Mondrian Figuratif’, in samenwerking met het Gemeentemuseum in Den Haag. Dit geeft een fascinerend overzicht van Mondriaan’s figuratieve werken.

Na afloop lunchen we uitgebreid in ‘La Grande Cascade’, een restaurant in een historisch paviljoen midden in het Bois de Boulogne en bekroond met een Michelin-ster. We rijden door Parijs terug naar ons hotel, de rest van de dag is ter vrije besteding.

La Grande Cascade

Dag 3 - 26 september: als VIP door het Louvre

Tot het uiterst exclusieve bezoek aan het Musée du Louvre is de dag ter vrije besteding. Ter voorbereiding geeft Jeroen Stumpel, emeritus professor iconologie en kunsttheorie aan de Universiteit Utrecht, in de middag een lezing in het hotel. Na een lichte maaltijd begeven we ons naar het Louvre, waar we de gehele Denon-vleugel voor onszelf hebben. Dwaal door de lege zalen en geniet van de omvangrijke collectie Italiaanse en Spaanse schilderkunst, met wereldberoemde werken van klinkende namen als Fra Angelico, Botticelli, Leonardo, Rafael, Veronese, Titiaan, Caravaggio, El Greco, Ribera, Murillo en Goya. We vinden hier ook andere kunstschatten zoals de gevleugelde Nikè van Samothrake, de Venus van Milo, de Stervende Slaaf van Michelangelo en negentiende eeuwse Franse schilderijen van onder andere Delacroix. Na afloop lopen we terug naar ons hotel en praten we na met een borrel.

NB
Het is mogelijk om eigen vervoer te regelen en ons in het hotel te ontmoeten. Tevens kunt u uw verblijf in het hotel naar wens verlengen. Laat ons uw voorkeuren weten, we denken graag met u mee.

Dag 4 - 27 september: vertrek Parijs

Aan het eind van de ochtend vertrekken we naar het vliegveld van Charles de Gaulle vanwaar we halverwege de middag naar Amsterdam vliegen.

Data & prijzen

Vertrekdatum 24 september 2019

Reissom € 2.745 p.p. bij 2 personen

Meerprijs 1-pk € 750


Reis in gezelschap van gelijkgestemde Nederlanders

ca. 35 tot max. 50 personen


Opties & inbegrepen

Inclusief: vliegreis Amsterdam-Parijs met KLM,

3 overnachtingen in Hôtel du Louvre, ExperienceCulture begeleiding, lezing door kunsthistoricus prof. dr. Jeroen Stumpel, lokaal vervoer, alle belevenissen en maaltijden volgens programma.

ExperienceCulture

Postbus 4029

5203 GA 's-Hertogenbosch

020 - 620 46 95