Voyage & Culture

Voyage & Culture biedt al drie decennia culturele ontdekkingsreizen voor individualisten. Dankzij het uitgebreide netwerk en door te reizen met gelijkgestemden in het gezelschap van journalisten, kunstkenners, filosofen of andere experts opent Voyage & Culture deuren die gewoonlijk gesloten blijven voor reizigers. Een greep uit ons aanbod:

Historische kruispunten van het Russische Rijk

onder leiding van Nederlandssprekende Russische reisleiding

Een boeiende tijdreis over de langste rivier van Europa, de Wolga. De voorjaarsreis gaat van Astrachan naar de metropool Moskou, met zijn musea, theaters en Kremlin. In het najaar leidt de bootreis van Sint-Petersburg naar Volgograd langs middeleeuwse handelssteden, burchten en plaatsen met twintigste-eeuwse geschiedenis.

15 dagen | 21 sep 2020 | € 2.795 p.p. bij 2 personen

Moskou & Sint-Petersburg

onder leiding van

Nederlandssprekende Russische reisleiding

Moskou en Sint-Petersburg vertegenwoordigen een enorme historische grandeur, maar bevinden zich daarnaast in een fase waarin eigentijdse elementen zich steeds nadrukkelijker manifesteren.

7 dagen

6 juni, 21 aug., 18 sep., 2 okt. 2020

va. € 1.275 p.p. bij 2 personen

Vergeten Hanzesteden

onder leiding van drs. Rouslan Nimetoullaev

Drie voormalige Hanzesteden met elk een geheel eigen historie worden uit de vergetelheid gehaald voor drie verschillende belevenissen. Het sinds 1945 Poolse Gdańsk is vol tastbare geschiedenis, van de middeleeuwen tot de Vrije Handelsstad Danzig (1919-1939). Na de verwoesting van WO II is de ‘barbaarse’ Duitse architectonische erfenis niet herbouwd, maar de Nederlands-Vlaamse, Franse en Italiaanse wel. In 1980 ontstond op de scheepswerf van Gdańsk de Solidarność-beweging, die de val van het communisme inluidde. Het Poolse Elbląg (Elbing) is als onneembare vesting gesticht door de Teutoonse Ridders op de plaats van een Viking-nederzetting, maar bloeide vooral als Hanzestad op de lijn Gdansk-Lübeck-Amsterdam, waar de vele middeleeuwse baksteenarchitectuur nog van getuigt. Het door de Teutoonse ridders in 1255 gestichte Königsberg (sinds 1946 de Russische exclave Kaliningrad) was de belangrijkste cultuurstad van Oost-Pruisen. Het is een van oudsher multiculturele stad met een mengelmoes van Duitse en Russische invloeden, middeleeuwse historie en moderniteit.

8 dagen | 27 juli 2020 | € 1.595 p.p. bij 2 personen

Odessa, Marseille van de Zwarte Zee

Onder leiding van Hubert Smeets

Voor het relatief jonge Odessa – in 1794 gesticht door Catharina de Grote – beschikt de als venster op het westen bedoelde havenstad over een rijke historie. Reeds in een vroeg stadium had de stad een enorme aantrekkingskracht op West-Europese kunstenaars, architecten en vaklieden. De folklore en legendes van Odessa werden door Isaak Babel haarfijn vastgelegd in Verhalen uit Odessa en Gogol schreef er zijn meesterwerk Dode zielen. Gedurende deze reis vullen heden en verleden elkaar feilloos aan en passeert uiteenlopende materie de revue, variërend van architectonische hoogstandjes als het Operatheater tot de Potemkin-trappen en het Museum voor Schone Kunsten.

5 dagen | 22 augustus 2020

€ 1.495 p.p. bij 2 personen

Soedan - De rijkdom en macht van de Nubiërs (nieuw)

Onder leiding van drs. Theo van de Laar

Qua bekendheid legt Soedan het tegen wil en dank af tegen noordelijke buur Egypte, maar Soedan herbergt een gebied waar de Nubiërs rond 2400 v.Chr. een van de eerste koninkrijken van Afrika stichtten. Legio piramides werden vervaardigd, meer nog dan in Egypte, en ook in vele andere opzichten leidde de door ‘zwarte’ farao’s ingegeven bouwwoede tot imposante kunstwerken. Eeuwenlang bleef dit onopgemerkt, maar in de loop van de 20e eeuw en met name in de jaren ‘60 tijdens de bouw van de Aswandam, bleek hoe groot het Soedanese erfgoed daadwerkelijk was. Een ontdekkingstocht langs de hoogtepunten van de Nubische beschaving voert langs de heiligdommen van Musawarat Es Sufra, ruïnestad Naga, de heilige berg Djebel Barkal en de piramides in en om koningsstad Meroë.

10 dagen | 26 november 2020

€ 3.875 p.p. bij 2 personen

Georgië - Naar het land van Medea

Onder leiding van drs. Marieke de Schutter (juni) drs. Rouslan Nimetoullaev (augustus) Treed in de voetsporen van Argonauten en ontdek het land van Medea en de Kaukasus waar kunst, cultuur, natuur, dans, muziek en literatuur onlosmakelijk met elkaar verbonden lijken. Wandelend door de dramatische landschappen voelt u zich de koning te rijk, een gevoel dat nog extra versterkt wordt door de geraffineerde keuken en de rijke wijncultuur. 13 dagen | 15 juni & 24 augustus 2020 € 2.575 p.p. bij 2 personen

Italië Architectuurbiënnale Venetië

onder leiding van

drs. Robert-Jan Muller

Traditiegetrouw vertegenwoordigt de internationale architectuurbiënnale in Venetië een diepere betekenis. Met het thema ‘How will we live together?’ probeert de Libanese curator van het evenement de vertaalslag te maken van woorden naar daden en daagt hiermee architecten wereldwijd uit om geografische en digitale grenzen te doorbreken. Venetië bulkt daarnaast van de sierlijke kerken, architectonische pracht en imposante musea, waardoor het samenstellen van een enerverend dagprogramma geen moeilijke opgave bleek.

5 dagen | 12 oktober 2020 | € 1.595 p.p. bij 2 personen

Groenland - Nature Calling

Onder leiding van Gert Polet

De unieke en kenmerkende natuur enerzijds en de authentieke cultuur van Groenland anderzijds staan beide symbool voor een van de laatste, écht ongerepte wildernissen die de aarde rijk is. De expeditie, vanuit startpunt Reykjavik, staat onder leiding van Gert Polet, leider van het team van het Wereld Natuur Fonds dat zich bezighoudt met de bescherming van diersoorten en natuurgebieden. De hoogtepunten variëren van wildlife tot gigantische ijsformaties en van idyllische fjorden tot – met een beetje geluk - het noorderlicht.

10 dagen | 4 juli 2020 | € 3.295 p.p. bij 2 personen

Oekraïne - Bootreis over de Dnjepr

Onder leiding van Michiel Driebergen

Het cultureel rijkelijk bedeelde Oekraïne geldt al enige tijd als ongekroonde koning van Oost-Europa. Alleen al de elegante hoofdstad Kiev weet te imponeren met bezienswaardigheden die uiteenlopen van historische kloosters tot gerenommeerde musea en van de sfeervolle Kresjatik-boulevard tot de voor de stad zo kenmerkende façades. Na een uitgebreide kennismaking met Kiev is dit ook het startpunt van de bootreis. Zaporizja, Cherson, Vylkove, Odessa, Dnipro en Krementsjoeg bieden een aangename afwisseling tussen bekend en onbekend, terwijl de kronkels van de Dnjepr fungeren als denkbeeldig kompas.

13 dagen | 30 mei 2020

€ 2.375 p.p. bij 2 personen

Bootreis Kroatië - Hart van de Europese cultuur

Met inhoudelijke bijdrage door Johan de Boose

Na een uitgebreide kennismaking met het historische centrum van Zagreb en het nabijgelegen Samobor wordt op dag 3 van de reis aan boord gegaan van het M/S Labrador. De dagen die volgen staan in het teken van de spectaculaire kustlijnen en verzameling kleine eilandjes die zo kenmerkend zijn voor de regio Istrië. Diverse nationale parken worden aangedaan en ook de Unesco Werelderfgoederen van Sibenik en Trogir dragen bij aan het uitermate veelzijdige karakter van de reis.

10 dagen | 1 oktober 2020

€ 1.895 p.p. bij 2 personen

www.voyageculture.nl 020-62 38 368